Gépészet

A medencevíz szűrése a medencegépészet alapja

A szűrésforgatás egy zárt rendszerként működik. Egy szivattyúval vizet szívunk a medencéből, a vizet átvezetjük a szűrőtartályban lévő szűrőhomokon, majd visszanyomjuk a medencébe. Mivel a medencében folyamatosan víz van, amely beszennyeződik és algásodik. A nagy tömegű vízmennyiség rendszeres cseréje lassú és költségigényes lenne, a vegyszerek önmagukban pedig nem képesek megoldani a szennyeződések eltávolítását a vízből. A probléma leggyorsabb és leghatékonyabb megoldása - a jelenlegi technológiai feltételek mellett - a víz homokágyon történő megszűrése.


Vízforgatási módszerek


Süllyesztett víztükrű medence

Süllyesztett víztükrű medencében a vizet a skimmeren és a padlóösszefolyóón keresztül szívjuk el és az oldalfalakon lévő befúvókon keresztül tápláljuk vissza.

Feszített víztükrű medence

Feszített víztükrű medencében a víz a medence köré épített vályún keresztül folyik el a kiegyenlítő tartályba. A szivattyú visszanyomja a kiegyenlítő tartályban lévő vizet a szűrőtartályon át a medence padlójában elhelyezett befúvókon keresztül a medencébe.


Medencegépház tartozékai

A gépházba helyezzük el szűrőtartályt, váltószelepet, vízforgató szivattyút, a vízforgató élményelemekhez tartozó élményszivattyúkat, a medencefűtést, és az elektromos kapcsolószekrényt.Javasolt elhelyezni a gépházban zsompaknát és bele zsompszivattyút. A zsompszivattyúval megvédjük a gépházat és a költséges keringető szivattyút az elázástól. A befalazóelemeket uszodatechnikai PVC nyomócsövekkel bekötjük a gépházig. A medencetest falába rakhatunk lámpát is. A lámpa kábelét lépésvédelmi gégecsőben szintén a gépházba vezetjük.


Komfort kiegészítők:

A medencét elegendő egy alap gépészettel ellátni a megfelelő működéshez és vízminőséghez . Az automatikus vegyszeradagolók sósvizes fertőtlenítés és egyéb berendezések egy része később is beépíthető a gépházon belül az új igényeinknek megfelelően. De a rendszeres karbantartás elengedhetetlen. 


Szeretnél velünk kapcsolatba lépni?